Nyheter / Nyhet

Ceremoni för Polhemsskolan i Gävle - först ut med certifierad inriktning mot Bageri och konditori

Publicerad: 12 juni 2023 | Uppdaterad: 10 juli 2023

Innan sommarlovet var det dags att fira Polhemsskolans arbete med att certifiera sitt Hotell och turism samt Restaurang och livsmedelsprogram med inriktning mot både Kök och servering samt Bageri och konditori.

I och med detta blir Polhemsskolan Sveriges första skola att certifiera ett Restaurang och livsmedelsprogram med inriktning mot Bageri och konditori. De blir också den första skola som har alla sina tre utbildningar certifierade av Visita och Sveriges bagare & konditorer.

- Hotell och turism- samt restaurang och livsmedelsprogrammet förtjänar verkligen detta. Min förhoppning är att alla nu förstår utbildningarnas höga kvalitet, att vi får många som söker till dem och att vi tillsammans med branschen kan fortsätta att utveckla samarbetet, säger Tommy Hellström, rektor Polhemsskolan.

Ceremonin ägde rum på Scandic CH där Niclas Jonsson är hotelldirektör.

- Fantastiskt roligt att vi lyckats få våra branschutbildningar i Gävle certifierade, att klara Visitas högt uppsatta krav för att nå detta visar på vilken fin kvalitet vi har på våra utbildningar. För oss innebär det en trygghet att veta och vi kommer fortsätta fördjupa vårt redan fina samarbete ännu mer med skolan och dess utbildningar säger Niclas Jonsson.

Certifieringsceremoni GävlePeter Thomelius, chef kompetensförsörjning Visita, intervjuar Chalene Kullberg från Engeltofta Sealodge samt Tommy Hellström, rektor på Polhemsskolan.

Certifieringsceremoni GävleDaniel Olsson (s), kommunalråd och ordförande i utbildningsnämnden tillsammans med Thomas Hartikainen, skolchef i Gävle kommun.

Certifieringsceremoni GävleElever från Polhemsskolan som var på plats under ceremonin och erbjud förstklassig service till deltagarna, tillsammans med yrkeslärare och rektor från Polhemsskolan.

Fler nyheter