Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna om Visitas kvalitetssäkring, vilka utbildningar som nyligen certifierats och inspirerande exempel på hur en stark samverkan med näringen stärker utbildningarnas kvalitet!

img_2837.JPG

Nyhet · 17 juni 2024

Den 20 augusti öppnar nästa certifieringsomgång

Om ni funderat på att påbörja certifieringsprocessen så kommer nästa tillfälle efter sommaren då vi den 20 augusti öppnar upp för fler utbildningar att ansluta sig.

ht-soktryck-2024-4912.png

Nyhet · 11 juni 2024

Rekordstort söktryck inför hösten!

Inför årets hösttermin är söktrycket till HT- och RL-programmen rekordstort. Visita har samlat in statistiken som visar antalet behöriga förstahandssökande till utbildningarna, som slår alla tidigare ökningsrekord.

img_2259.JPG

Nyhet · 2 maj 2024

Stark politisk uppslutning på Kungsmadskolans certifieringsceremoni

Den 29 april hölls Kungsmadskolans certifieringsceremoni på PM & Vänner i centrala Växjö. På ceremonin deltog branschrepresentanter, företrädare för utbildningen och inte minst många politiker, vilket var uppskattat av alla på plats.

img_2944.JPG

Nyhet · 22 mars 2024

Mora Gymnasiums arbete uppmärksammades med certifieringsceremoni

Som enda utbildningar i Dalarna har nu Mora Gymnasiums båda program mot besöksnäringen firats ordentligt via en certifieringsceremoni, för att markera att de tagit sig i mål med certifieringsprocessen.

img_2867.JPG

Nyhet · 21 mars 2024

Certifieringsceremoni för Härnösands restaurang och livsmedelsprogram

Nu har Härnösands gymnasium uppmärksammats och firats ordentligt för det gemensamma arbete de gjort tillsammans med sina lokala branschrepresentanter, som lett dem hela vägen fram till att bli certifierade av Visita.

rl_ht_certifiering.jpg

Nyhet · 16 februari 2024

Fyra nya certifierade utbildningar

I slutet på januari sammanträde certifieringsnämnden och beslutade om att certifiera fyra nya utbildningar på Mora Gymnasium, Kungsmadskolan i Växjö samt Härnösands Gymnasium. Detta innebär att det nu sammanlagt finns 18 certifierade utbildningar i landet.

ead87db30ae7140408dc5888c5792a65.jpeg

Nyhet · 15 februari 2024

8 nya utbildningar har påbörjat certifieringsprocessen

Till den sjätte omgången av Visitas kvalitetssäkringsmodell har åtta nya utbildningar anslutit sig från Malmö, Göteborg, Tumba och Stockholm.

img_9396-red.JPG

Nyhet · 15 januari 2024

Nu är sjätte certifieringsomgången öppen!

Idag, 15 januari, öppnar vi upp för en ny chans för besöksnäringens utbildningar på gymnasieskolan att certifiera sig. Anmälan kommer att vara öppen till och med den 9 februari och ansökan ska vara inskickad senast 27 mars.

img_0881.jpg

Nyhet · 28 november 2023

Sveriges första certifierade vuxenutbildning

Som första vuxenutbildning har nu Malmö Stads kommande lärlingsutbildning för blivande kockar blivit certifierad av Visita. Utbildningen startar utifrån ett initiativ från branschen i Malmö/Lund och blir unik i Sverige.

img_e1727.JPG

Nyhet · 15 november 2023

Certifieringsceremoni för Kunskapskällan

Efter att certifieringsnämnden beslutade i slutet av september att certifiera Restaurang och livsmedelsprogrammet hos Kunskapskällan i Herrljunga var det äntligen dags att uppmärksamma detta via en ceremoni!

hotellstudenter.png

Nyhet · 26 oktober 2023

Ökat söktryck till certifierade utbildningar

Glädjande nog kan Visita se ett trendbrott där söktrycket till de utbildningar som är i certifieringsprocessen har ökat. Många av utbildningarna hade dessutom kö inför terminsstarten och certifierade Ekbackeskolan fyllde för första gången alla sina platser.

ksk-rl-certht23.jpg

Nyhet · 6 oktober 2023

Kunskapskällan i Herrljunga har certifierats

Som 14e utbildning i ledet har nu Kunskapskällans restaurang och livsmedelsutbildning certifierats! Beslutet fattades av certifieringsnämnden den 27 september.

Sida: