Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna om Visitas kvalitetssäkring, vilka utbildningar som nyligen certifierats och inspirerande exempel på hur en stark samverkan med näringen stärker utbildningarnas kvalitet!

img_2944.JPG

Nyhet · 22 mars 2024

Mora Gymnasiums arbete uppmärksammades med certifieringsceremoni

Som enda utbildningar i Dalarna har nu Mora Gymnasiums båda program mot besöksnäringen firats ordentligt via en certifieringsceremoni, för att markera att de tagit sig i mål med certifieringsprocessen.

img_2867.JPG

Nyhet · 21 mars 2024

Certifieringsceremoni för Härnösands restaurang och livsmedelsprogram

Nu har Härnösands gymnasium uppmärksammats och firats ordentligt för det gemensamma arbete de gjort tillsammans med sina lokala branschrepresentanter, som lett dem hela vägen fram till att bli certifierade av Visita.

rl_ht_certifiering.jpg

Nyhet · 16 februari 2024

Fyra nya certifierade utbildningar

I slutet på januari sammanträde certifieringsnämnden och beslutade om att certifiera fyra nya utbildningar på Mora Gymnasium, Kungsmadskolan i Växjö samt Härnösands Gymnasium. Detta innebär att det nu sammanlagt finns 18 certifierade utbildningar i landet.

ead87db30ae7140408dc5888c5792a65.jpeg

Nyhet · 15 februari 2024

8 nya utbildningar har påbörjat certifieringsprocessen

Till den sjätte omgången av Visitas kvalitetssäkringsmodell har åtta nya utbildningar anslutit sig från Malmö, Göteborg, Tumba och Stockholm.

img_9396-red.JPG

Nyhet · 15 januari 2024

Nu är sjätte certifieringsomgången öppen!

Idag, 15 januari, öppnar vi upp för en ny chans för besöksnäringens utbildningar på gymnasieskolan att certifiera sig. Anmälan kommer att vara öppen till och med den 9 februari och ansökan ska vara inskickad senast 27 mars.

img_0881.jpg

Nyhet · 28 november 2023

Sveriges första certifierade vuxenutbildning

Som första vuxenutbildning har nu Malmö Stads kommande lärlingsutbildning för blivande kockar blivit certifierad av Visita. Utbildningen startar utifrån ett initiativ från branschen i Malmö/Lund och blir unik i Sverige.

img_e1727.JPG

Nyhet · 15 november 2023

Certifieringsceremoni för Kunskapskällan

Efter att certifieringsnämnden beslutade i slutet av september att certifiera Restaurang och livsmedelsprogrammet hos Kunskapskällan i Herrljunga var det äntligen dags att uppmärksamma detta via en ceremoni!

hotellstudenter.png

Nyhet · 26 oktober 2023

Ökat söktryck till certifierade utbildningar

Glädjande nog kan Visita se ett trendbrott där söktrycket till de utbildningar som är i certifieringsprocessen har ökat. Många av utbildningarna hade dessutom kö inför terminsstarten och certifierade Ekbackeskolan fyllde för första gången alla sina platser.

ksk-rl-certht23.jpg

Nyhet · 6 oktober 2023

Kunskapskällan i Herrljunga har certifierats

Som 14e utbildning i ledet har nu Kunskapskällans restaurang och livsmedelsutbildning certifierats! Beslutet fattades av certifieringsnämnden den 27 september.

_f0a8647_w_1200_h_800.jpg

Nyhet · 23 augusti 2023

Nu har femte certifieringsomgången öppnat!

Efter fyra framgångsrika certifieringsomgångar är det nu dags för en ny möjlighet att certifiera era Hotell och turism- och/eller Restaurang och livsmedelsprogram. Anmälan är öppen till och med den 10 september.

restaurangbesokare.jpg

Nyhet · 25 juli 2023

Ny sida med information om vuxenutbildningar

Arbetet med att kvalitetssäkra landets utbildningar pågår. Nu har vi skapat en sida med information om processen som Visita inlett att inom en snar framtid även certifiera gymnasiala vuxenutbildningar.

img_1598.jpg

Nyhet · 11 juli 2023

I augusti startar nästa certifieringsomgång

Till hösten är det dags att starta upp den femte certifieringsomgången av Visita och Sveriges bagare & konditorers kvalitetsäkringsprocess. Det kommer att vara möjligt att påbörja arbetet med certifieringen från och med den 23 augusti.

Sida: