Nyheter / Nyhet

Stark politisk uppslutning på Kungsmadskolans certifieringsceremoni

Publicerad: 2 maj 2024

Den 29 april hölls Kungsmadskolans certifieringsceremoni på PM & Vänner i centrala Växjö. På ceremonin deltog branschrepresentanter, företrädare för utbildningen och inte minst många politiker, vilket var uppskattat av alla på plats.

Det var under trevliga former som alla samlades för att fira certifieringen av Kungsmadskolans RL-program med inriktning både mot kök och servering samt bageri och konditori under måndagen den 209 april. Både rektor, programansvarig och yrkeslärare från skolan kände en stor stolthet över att ha gått i mål med certifieringsprocessen. Dessutom visar höstens antagningsstatistik på att programmet återigen kommer att bli fullt.

Det är medvind för hela Kungsmad nu. Det är häftigt, säger programansvariga Caroline Swahn till Smålandsposten i artikeln ni kan läsa till höger.

På ceremonin deltog också politiska företrädare som gav en bred och bra uppslutning. På plats fanns bland annat Oliver Rosengren (m), riksdagsledamot och tidigare kommunalråd i Växjö. Från Växjö kommuns sida fanns även kommunstyrelsens ordförande Malin Lauber (s) så väl som Julia Berg (s), ordförande i utbildningsnämnden på plats. Närvarade gjorde också statsrådet och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (m). Detta var första certifieringsceremonin där ett statsråd deltog vilket självklart gjorde representanterna från både Kungsmadskolan och branschen extra stolta.

Se gärna bilder från ceremonin genom att klicka på respektive utbildning till höger.

Visita och Sveriges bagare & konditorier önskar rikta ett stort grattis till Kungsmadskolan för väl genomfört arbete under certifieringsprocessen och vi ser fram emot att följa er fortsatta resa!

Fler nyheter