Nyheter / Nyhet

Dragonskolan har Sveriges nordligaste certifierade utbildning hittills

Publicerad: 9 december 2022 | Uppdaterad: 10 juli 2023

Hos Dragonskolan i Umeå finns numera Sveriges mest nordliga certifierade utbildning. Det är Dragonskolans Restaurang och livsmedelsprogram som certifierats av Visita, vilket också uppmärksammades under en certifieringsceremoni.

Representanter från den lokala besöksnäringen samlades med politiker och anställda på Dragonskolan på nya Clarion Hotel i Umeå den 9 december för att uppmärksamma att de alla tillsammans genomgått och klarat Visitas kvalitetssäkringsprocess.

- Det här känns helt fantastiskt. Lärlingsutbildningen för restaurang har funnits i Umeå sedan 2008. Certifieringen är ett bevis för att långsiktigt och målmedvetet arbete lönar sig - både från skolan och från Umeås engagerade restauranger där våra lärlingar får all sin praktiska utbildning. Nu jobbar vi vidare och hoppas att många nya restauranglärlingar kommer till oss på Dragonskolan till hösten, säger Lars Filén & Michael Milton som är yrkeslärare på skolan.

På ceremonin deltog även Nils Albertsson som är executive chef på Clarion Hotel.

- Att utbildningen äntligen blivit certifierad som en av få yrkesutbildningar i landet visar på vilket otroligt fint jobb som skolan tillsammans med branschen har åstadkommit. Allt detta har gjorts med framförhållning för att säkerställa framtiden inom besöksnäringen. Att vi har väl fungerande krogar och hotell i Umeå är en förutsättning för att staden kan fortsätta att växla upp!, säger Nils Albertsson.

Certifieringsceremoni UmeåDragonskolans yrkeslärare, lärlingskoordinator och rektor tillsammans med Nils Albertsson på Clarion Hotel Umeå samt Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning Visita.

Certifieringsceremoni UmeåNils Albertsson, executive chef på Clarion Hotel Umeå.

Fler nyheter