Nyheter / Inspirerande exempel

Restaurang take-over

Publicerad: 18 maj 2023 | Uppdaterad: 10 juli 2023

Hos de certifierade utbildningarna finns massvis av goda exempel på samverkan med näringslivet. Ett av dem är Dragonskolans samarbete med Restaurang NÒR på Clarion i Umeå där årskurs tre för en kväll fick ta över restaurangen.

I maj fick Dragonskolans elever på RL-programmet vara med om något mycket speciellt. Tillsammans fick de för en kväll ta över driften på Clarion Hotels restaurang NÒR i Umeå. De serverade under kvällen en 4-rätters meny vilken de komponerade tillsammans med personalen på NÒR. Restaurangen var fullsatt med över 100 gäster och mycket talar nu för att Dragonskolans take-over var en av många framöver. Vi från Visita anser att detta är ett utmärkt exempel på en god samverkan mellan skola - näringsliv där båda parter har utarbetat ett starkt samarbete mellan varandra. Läs gärna mer om Clarion Hotels syn på kompetensförsörjningen och skolans take-over här eller reportaget i Besöksliv.

Ett lyckat samarbete där eleverna tillagade och serverade mat i toppklass till över 100 gäster i en fullsatt restaurang!

MenyFörätt