Nyheter / Nyhet

Dessa 9 utbildningar är de senaste att ha blivit certifierade

Publicerad: 12 september 2024 | Uppdaterad: 13 september 2024

Från norr till söder, både HT- och RL-program - dessa 9 utbildningar är de senaste att ha genomgått och klarat certifieringsprocessen.

Den 27 augusti sammanträdde, som vi berättat i en tidigare nyhet, certifieringsnämnden. På agendan hade de totalt 9 nya utbildningar att besluta om, vilka alla arbetat i flera år för att genomgå och klara certifieringsprocessen.

Det är glädjande att kunna presentera följande, nycertifierade utbildningar:

  • De Geergymnasiet, Norrköping (Hotell och turismprogrammet)

  • Tingvallagymnasiet, Karlstad (Hotell och turismprogrammet, Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning Kök och servering samt Bageri och konditori)

  • Björknäsgymnasiet, Boden (Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning Kök och servering)

  • Helsingborgs Lärlingsgymnasium (Hotell och turismprogrammet, Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning Kök och servering)

  • Jenny Nyströmsskolan, Kalmar (Hotell och turismprogrammet, Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning Kök och servering)

Vi önskar de nya utbildningarna ett stort grattis för att ha påbörjat, genomgått och slutligen klarat sig igenom den omfattande certifieringsprocessen. Det innebär att 28 utbildningar nu klarat certifieringsprocessen!

Planering av certifieringsceremonier pågår för fullt och kommer att bjudas in till efter hand under hösten. Så fort det närmar sig ceremoni för en utbildning går det alltid att hitta mer information om den och anmälan på respektive utbildnings sida, se länkarna till höger.


"Stolta och glada"

På Björknäsgymnasiet i Boden är stämningen efter certifieringsbeskedet mycket god.

- Att vi äntligen nått en certifiering efter ett hårt arbete känns otroligt. Det är ytterligare ett kvitto på hur hög kvalitet vår utbildning håller och vi är givetvis stolta och glada, säger Kenneth Vinblad von Walter som är yrkeslärare på skolan.

- Det är otroligt roligt att få ett bevis på att vi i Boden har en utbildning av högsta kvalitet. Givetvis märker vi av kvalitén när vi tar emot utbildningens elever på APL och det säkerställer också att vi får kompetent personal i vår bransch framöver, säger Rikard Mattsson, ägare av Bryggmästarn i Boden.

Branschföretag, lärare och rektorer från BjörknäsgymnasietLärare, rektor och branschrepresentanter utanför Björknäsgymnasiet i Boden.

I Helsingborg firades certifieringen av Helsingborgs Lärlingsgymnasium med att branschrepresentanter så väl som representanter från de andra certifierade utbildningarna på Rönnowska Skolan och Drottning Blankas Gymnasieskola samlades och glädjes åt beskedet tillsammans. Detta innebär att alla skolor i Helsingborg nu är kvalitetssäkrade och certifierade - unikt i Sverige!

Lärare, rektorer och branschrepresentater från skolorna i HelsingborgI Kalmar är också glädjen stor över att ha fått kvalitetsäkringsprocesserna på plats och att certifieringen numera är ett faktum.

- Vi har jobbat med att vässa utbildningen under flera år tillsammans med branschen och att nu vara framme vid målet är vi otroligt glada och stolta över. Detta arbete har lett till en tydlighet i vad eleven ska få med sig efter utbildningen här på Jenny Nyströmskolan och med ett innehåll som stämmer väl med branschens behov och krav. Arbetet har även lett till ett fördjupat samarbete mellan skolan och branschen, säger Mattias Lennartsson som är yrkeslärare på Jenny Nyströmskolan.

- Det är så otroligt roligt att Jenny Nyströms Hotell & Turismprogram har blivit certifierade - stort grattis! Att samarbeta med en utbildning som är certifierad känns seriöst och väldigt bra. En certifiering skapar trygghet för oss som praktikplats och förhoppningsvis framtida arbetsgivare, säger Michelle Berntsson, Hotelldirektör på Scandic Kalmar Väst.

Rektor och yrkeslärare från Restaurang och livsmedelsprogrammet, tillsammans med branschrepresentanter framför vackra Kalmar Slott.

Hotell och turismprogrammets yrkeslärare, rektor och samarbetspartners från branschen. Ceremonin kommer att äga rum den 21 oktober på Kalmar Slott.

Fler nyheter