Certifierad utbildning

Jenny Nyströmskolan - Kök och Servering

Jenny Nyströmskolans Restaurang och livsmedelsprogram inriktning kök och servering certifierades den 27/8-2024.

Certifieringsceremoni

Välkomna till Kalmar Slott den 21 oktober för att fira och uppmärksamma Jenny Nyströmskolans certifieringsarbete! Anmäl dig via länken till höger.

21 oktober 2024

10:00 - 11:30

Kalmar Slott

Kungsgatan 1, Kalmar

Anmälan stänger 16 oktober kl 16:00

Certifierad 2024-08-27

Giltig t.o.m. 2027-08-27

Kalmar Läns första och enda certifierade Restaurang och livsmedelsprogram

Jenny Nyströmskolan certifierades av Visitas certifieringsnämnd i augusti 2024. Skolan och utbildningen är, tillsammans med Hotell och turismprogrammet, den första att påbörja och avsluta certifieringsprocessen i Kalmar vilket gör dem unika. Utbildningens certifiering är giltig i tre år.

Certifieringen har kvalitetssäkrat att...

  • ... de gymnasiala yrkeskunskaperna som erhålls i utbildningen, säkerställer anställningsbarheten hos eleverna och garanteras av certifieringens samarbetspartners.

  • ... det finns kvalitativa och strukturerade samarbetsprocesser mellan utbildningsväsendet och det samverkande lokala/regionala besöksnäringsföretaget.

  • ... utbildningens samarbetspartners har en gemensamt framtagen värdegrundpolicy som gäller både i lärande på skolan och hos samarbetsföretaget inom besöksnäringen.

  • ... även utbildningens yrkeskurser följs upp och kvalitetssäkras kontinuerlig i samarbete mellan besöksnäringsföretagen och huvudmannen (ägaren av skolan).

  • ... eleverna inom ramen för 2500 poäng kan läsa sig till den grundläggande högskolebehörigheten.

Jenny Nyström RL

Certifieringsnämndens motivering

Genom ett välfungerande samarbete som bygger på engagemang, öppenhet och viljan att ständigt utvecklas visar Jenny Nyströmskolan, tillsammans med företagen inom besöksnäringen, att de uppfyller alla kvalitetskriterier för Visitas certifiering av gymnasiala utbildningar. Tillsammans har dessa samarbetsparters tagit fram och implementerat ett gemensamt värdegrundsarbete samt processer som säkerställer en hög kvalitet på utbildningen, vilket garanterar att eleverna lär sig de aktuella yrkeskunskaper som branschen efterfrågar. 

På bilden syns Jolanda Edvardsson (lärare servering), Viktor Ellström (lärare kök), Marie Wolke (rektor), Mattias Lennartsson (lärare servering), Robert Lindeborg (lärare kök), Johannes Lorentzon (restaurang Postgatan), Johan Karlsson (restaurang Kött och Bar).

Relaterade nyheter