Certifierad utbildning
Tingvallagymnasiets Restaurang och livsmedelsprogram inriktning Bageri och konditori certifierades den 27/8-2024.
Tingvallagymnasiet certifierades av Visitas certifieringsnämnd i augusti 2024. Skolan och utbildningen, tillsammans med Hotell och turismprogrammet, är den första att genomgå processen och certifieras i Värmland. Inriktningen mot Bageri och konditori är dessutom den tredje att certifieras i hela landet. Utbildningens certifiering är giltig i tre år.
... de gymnasiala yrkeskunskaperna som erhålls i utbildningen, säkerställer anställningsbarheten hos eleverna och garanteras av certifieringens samarbetspartners.
... det finns kvalitativa och strukturerade samarbetsprocesser mellan utbildningsväsendet och det samverkande lokala/regionala besöksnäringsföretaget.
... utbildningens samarbetspartners har en gemensamt framtagen värdegrundpolicy som gäller både i lärande på skolan och hos samarbetsföretaget inom besöksnäringen.
... även utbildningens yrkeskurser följs upp och kvalitetssäkras kontinuerlig i samarbete mellan besöksnäringsföretagen och huvudmannen (ägaren av skolan).
... eleverna inom ramen för 2500 poäng kan läsa sig till den grundläggande högskolebehörigheten.
... utbildningen uppfyller de krav som Sveriges bagare & konditorer ställer som bland annat innefattar yrkesmässig utrustning och lokaler, behöriga yrkeslärare samt att eleverna tillåts att genomföra det Nationella Yrkesprovet för bagare och konditorer
På bilden syns Agneta Ernstson rektor, Erika Gunnarsson lärare HT, Ronnie Dyhr Nilsson Swenströmskans bageri, Lotta Dyhr Swenströmskans bageri, Märta Frykenljung lärare RL, Tovan Carlsson lärare RL, Anna Björkenstam Wedberg Elite Hotels, Anna Sundenhammar Strawberry Hotel Bilan. Saknas på bilden gör Mikael Rund gymnasiechef.
Certifieringen som Tingvallagymnasiet utmärks med har som fokus att kvalitetssäkra de gymnasiala yrkeskunskaperna, vilka garanteras av certifieringens samarbetspartners och därmed främjar anställningsbarheten hos de studerande. Utbildningens certifiering bygger på att det finns kvalitativa och strukturerade samarbetsprocesser mellan utbildningsväsendet och de samverkande företagen. Utbildningen ger även en likvärdighet i kvalitet utifrån Visitas certifieringsprocess samt Sveriges bagare & konditorers yrkesprov.
Kvalitetssäkringsarbetet mot Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning Bageri och konditori görs i samverkan med banschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Detta innebär att utbildningen förutom kvalitetskriterierna ovan även säkerställer att alla elever får möjlighet att genomföra SBK's Yrkesprov innan avslutad utbildning, att utbildningens lokaler håller en branschmässig standard samt att yrkeslärarna erbjuds relevant kompetensutveckling.
Stad: Karlstad
Adress: Tingvallagatan 6, 652 24 Karlstad
E-post: tingvallagymnasiet@karlstad.se
Telefon: 054-540 16 50
Har du inget konto? Kontakta oss.