Certifierad utbildning
Jenny Nyströmskolans Restaurang och livsmedelsprogram inriktning bageri och konditori certifierades den 08/10-2024.
Jenny Nyströmskolans RL-program med inriktning bageri och konditori certifierades av Visitas certifieringsnämnd i oktober 2024. Skolan och utbildningen är, tillsammans med Restaurang och livsmedelsprogrammet mot kök och servering samt Hotell och turismprogrammet, den första att påbörja och avsluta certifieringsprocessen i Kalmar vilket gör dem unika. Utbildningens certifiering är giltig i ett år.
... de gymnasiala yrkeskunskaperna som erhålls i utbildningen, säkerställer anställningsbarheten hos eleverna och garanteras av certifieringens samarbetspartners.
... det finns kvalitativa och strukturerade samarbetsprocesser mellan utbildningsväsendet och det samverkande lokala/regionala besöksnäringsföretaget.
... utbildningens samarbetspartners har en gemensamt framtagen värdegrundpolicy som gäller både i lärande på skolan och hos samarbetsföretaget inom besöksnäringen.
... även utbildningens yrkeskurser följs upp och kvalitetssäkras kontinuerlig i samarbete mellan besöksnäringsföretagen och huvudmannen (ägaren av skolan).
... eleverna inom ramen för 2500 poäng kan läsa sig till den grundläggande högskolebehörigheten.
... utbildningen uppfyller de krav som Sveriges bagare & konditorer ställer som bland annat innefattar yrkesmässig utrustning och lokaler, behöriga yrkeslärare samt att eleverna tillåts att genomföra det Nationella Yrkesprovet för bagare och konditorer
Certifieringen som Jenny Nyströmskolan utmärks med har som fokus att kvalitetssäkra de gymnasiala yrkeskunskaperna, vilka garanteras av certifieringens samarbetspartners och därmed främjar anställningsbarheten hos de studerande. Utbildningens certifiering bygger på att det finns kvalitativa och strukturerade samarbetsprocesser mellan utbildningsväsendet och de samverkande företagen. Utbildningen ger även en likvärdighet i kvalitet utifrån Visitas certifieringsprocess samt Sveriges bagare & konditorers yrkesprov.
Kvalitetssäkringsarbetet mot Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning Bageri och konditori görs i samverkan med banschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Detta innebär att utbildningen förutom kvalitetskriterierna ovan även säkerställer att alla elever får möjlighet att genomföra SBK's Yrkesprov innan avslutad utbildning, att utbildningens lokaler håller en branschmässig standard samt att yrkeslärarna erbjuds relevant kompetensutveckling.
Stad: Kalmar
Adress: Smålandsgatan 25, 392 34 Kalmar
E-post: jennynystromsskolan@gyf.se
Telefon: 010-352 73 01
Har du inget konto? Kontakta oss.