Nyheter / Nyhet

Ystad Gymnasium har både första och andra certifierade utbildningen

Publicerad: 16 augusti 2022 | Uppdaterad: 10 juli 2023

Ystad Gymnasium blir med sina Hotell och turism- samt Restaurang och livsmedelsprogram unika med att ha både den första och andra certifierade utbildningen i landet.

Deras Hotell och turismprogram är det andra att certifieras i Sverige, medan de är den första skolan i landet med en certifierad utbildning mot Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning Kök och servering.

Den 16 augusti 2022 uppmärksammades och hyllades Ystad Gymnasieskola för det arbete som de gjort tillsammans med näringslivet för att komma i mål med certifieringen och dess processer.

- Jag är oerhört stolt och glad över denna kvalitetsstämpel som vi har fått på Ystad Gymnasiums hotell och turism- samt restaurang och livsmedelsprogram! Certifieringen är ett kvitto på att det arbete vi gör verkligen ger de bästa möjliga förutsättningar för våra elever att möta branschens förväntningar, säger Mattias Rådmark, rektor.
- Som samarbetspartner är det otroligt spännande att vi tillsammans går i bräschen för att utveckla branschen. Vi tycker att det är lika roligt som viktigt att utbildningarna mot besöksnäringen nu är certifierade av Visita, säger Ingrid Svensson, vd Mossbylund.

Läs gärna mer om känslan kring certifieringen i reportaget i Besöksliv eller om dagen på Ystad Kommuns hemsida.

På bilden syns Rune Olsson yrkeslärare, Jenny Nilsson hotellchef Fritiden Hotell & Kongress (där ceremonin hölls), Cecilia Sjöberg yrkeslärare, Peter Thomelius chef kompetensförsörjning Visita, Mattias Rådmark rektor, Ingrid Svensson vd Mossbylund, Tomas Dahl yrkeslärare samt Carina Dillman som är hotellchef på Ystad Saltsjöbad.

Fler nyheter