Nyheter / Nyhet

Ryssbygymnasiets Restaurang och livsmedelsprogram är nu certifierat av Visita

Publicerad: 22 november 2022 | Uppdaterad: 10 juli 2023

Utanför Ljungby ligger Ryssbygymnasiet som nu kan stoltsera med att ha en certifierad utbildning inom besöksnäringen, vilket uppmärksammades under en trevlig certifieringsceremoni.

Att Ryssbygymnasiet genomgått Visitas kvalitetssäkringsprocess för sitt Restaurang och livsmedelsprogram med inriktning Kök och servering och nu slutfört denna visar på att utbildningen håller en mycket hög kvalitet.

Den 22 november var det dags att fira Ryssbygymnasiet med en certifieringsceremoni, dit branschrepresentanter så väl som personal från skolan och politiker bjudits in. Festligheterna hölls på Gästgivaregården i Ljungby hos krögaren Christian Hallberg som varit engagerad i processen.

- Fantastiskt bra att skola och bransch jobbar så nära varandra för att göra eleverna anställningsbara. Roligt att det stärker branschen och att vi på bästa sätt kan fortsätta vårt samarbete. Allt för att säkra framtiden inom vår restaurangbransch, säger Christian Hallberg.

Rektor Ann Gustavsson Goddijn sade att hon var glad och stolt över arbetet, som ger utbildningen en fin kvalitetsstämpel för framtida utveckling av både utbildningen och samarbetet med besöksnäringens företag.

Programansvarig Annika Fornander fortsätter, - Jag är så stolt och glad att vi nu fått ihop alla delar i vår certifiering som känns viktig att ha och nu jobba vidare med vårt goda samarbete med de fantastiska branschföretag som har hjälpt oss i arbetets gång. Ett stort tack till alla inblandade!

Certifieringsceremoni RyssbyCertifieringsnämndens ordförande Göran Andersson modererade ceremonin på Gästgivaregården i Ljungby.

Certifieringsceremoni RyssbyVisita Södras regionansvarig Claes Sandvig tillsammans med certifieringsnämndens ordförande Göran Andersson.

Fler nyheter