Nyheter / Nyhet

Ekbackeskolans Hotell och turismprogram är nästa utbildning att certifieras av Visita

Publicerad: 10 maj 2023 | Uppdaterad: 10 juli 2023

En solig dag i maj uppmärksammades Ekbackeskolan i Osby för sitt samarbete med besöksnäringen i området, och det arbete de gemensamt lagt ner på att genomgå och klara Visitas kvalitetssäkringsprocess.

Det goda samarbetet som lett fram till att Ekbackeskolans Hotell och turismprogram nu är en av de första certifierade utbildningarna i landet firades på nyöppnade Restaurang Fabrik i Osby.

- Det känns helt fantastiskt att vi nu är certifierade och vi är stolta över att vi erbjuder ungdomar en utbildning på Hotell- och turismprogrammet med hög kvalitet. Detta betyder att ungdomar som går utbildningen kommer att vara mycket väl rustade för en framtid i branschen. För företagen i regionen innebär certifieringen at de kan vara säkra på att elever från Ekbackeskolan har de kompetenser som krävs för de arbetsuppgifter och utmaningar som finns i arbetslivet, säger rektor Anders Jonasson.

- Jag känner mig stolt över det arbete vi tillsammans med branschen har gjort för att säkerställa god kvalité genom hela utbildningen, säger Martina Ranvert som är yrkeslärare på Ekbackeskolan.

På ceremonin deltog även representanter från besöksnäringen. En av dem var Alexandra Persson som är interim hotellchef på Park Allé i Kristianstad. Hon hade tidigare uttalat sig tillsammans med Jessica Bergman, hotellchef på First Hotel Christian IV i Kristianstad om känslan kring certifieringen.

- Vi är så glada för allt vi kunnat bidra med till certifieringen och att vi tillsammans jobbar för god kompetens för hela branschen, säger de båda.

Regionansvarig för Visita Södra Claes Sandvig deltar ut blommor och diplom till bland annat Martina Ranvert, yrkeslärare samt Anders Jonasson, rektor på Ekbackeskolan.

Ceremonin leddes av Peter Thomelius, chef kompetensförsörjning på Visita. På ceremonin deltog också flertalet elever från Ekbackeskolan som var veckor från att ta studenten och ge sig ut i en karriär i besöksnäringen.

Fler nyheter