Nyheter / Nyhet

Ceremoni för Västsveriges första certiferade utbildning i Alingsås

Publicerad: 26 augusti 2022 | Uppdaterad: 10 juli 2023

Med pompa och ståt fick äntligen Alströmergymnasiet i Alingsås ta emot certifieringsdiplomet under en ceremoni arrangerad av Visita. Alströmergymnasiet är dessutom första Västsvenska skola att ha genomgått kvalitetssäkringsprocessen.

Stämningen var hög och glädjen stor i Alingsås när Alströmergymnasiets arbete som de gjort tillsammans med besöksnäringsföretagen i området äntligen fick firas och uppmärksammas. Ceremonin ägde rum på Grand Hotel i Alingsås, där vd Anna Hartman varit engagerad i processen.

- Som samarbetspartner är det otroligt spännande att Alströmergymnasiet och vi tillsammans går i bräschen för att utveckla branschen. Viktigast är att båda parter har varit lyhörda inför varandras krav och förväntningar så att eleverna blir förberedda för ett långsiktigt arbetsliv inom branschen, säger Anna Hartman från Grand Hotel.

Alströmergymnasiet har en Restaurang och livsmedelsutbildning med inriktning mot Kök och servering på skolan. Tanken på att starta en inriktning mot Bageri och konditori har också funnits länge i denna självutnämnda caféhuvudstad i Sverige, och höstterminen -23 kommer den första klassen att dra igång.

Certifieringsceremoni Alingsås

Fler nyheter