Nyheter / Nyhet

Sveriges första certifierade vuxenutbildning

Publicerad: 28 november 2023 | Uppdaterad: 13 december 2023

Som första vuxenutbildning har nu Malmö Stads kommande lärlingsutbildning för blivande kockar blivit certifierad av Visita. Utbildningen startar utifrån ett initiativ från branschen i Malmö/Lund och blir unik i Sverige.

"Ett nära samarbete med våra partners inom besöksnäringen är avgörande för att säkerställa att våra studenter får en praktisk och relevant utbildning som matchar branschens behov och förväntningar" säger Åsa Pålsson, rektor Malmö Stad.

Thomas Ivarsson, general manager Scandic Triangeln uttrycker det positiva i att få inflytande över utbildningens innehåll. "Vi är glada över att kunna bidra till att forma nästa generation av kockar och ge dem de verktyg de behöver för att lyckas."

Utbildningen startar i januari 2024 och har 18 platser. Representanter från näringslivet har varit med och tagit fram utbildningens innehåll och struktur i samverkan med Visita, vilket gör utbildningen unik i Sverige. Förhoppningen är att detta är en av många utbildningar inom vux som framöver kommer att startas och certifieras av Visita. Kravet på ett kvalitetssäkrat innehåll är detsamma som för certifierade gymnasieutbildningar, men processen ser annorlunda ut. Läs gärna mer om certifiering av vuxenutbildningar här.

I pressmeddelandet till höger kan du se alla företag som ser fram emot att ta emot en lärling under deras lärlingsperioder från och med januari 2024.

På bilden syns några av de branschrepresentanter som engagerat sig i processen tillsammans med representanter från Malmö Stad och Visita. Bilden är tagen under uppstartsmötet i augusti 2023.

Fler nyheter